Hoppa till sidans innehåll

VIDEOÖVERVAKNING


För att öka medlemmarnas säkerhet, och i förebyggande syften förhindra skadegörelse på vår utrustning men även förhindra brottslig verksamhet finns videoövervakning av ringen med angränsande ytor.

Tyvärr har vi haft inbrott i lokalen vilka har polisanmälts men i brist på bevis lagts ned. Vi har även pågående stölder av vår utrustning (främst handskar och pads men även annan teknisk utrustning). Det pågående Parkinsonprojektet har medfört att dyrbar utrustning nu förvaras i klubben. Stöld av sådan har förekommit.

Vid olika tillfällen har noterats att vår utrustning skadats. Det har gällt knivrispor i säckarna och punktering av tak/golv-bollar samt speedbolls. Kanvasen/ringrepen har även utsatts för otillåten påverkan vilken i sin tur har kunnat leda till personskada.

Som tillhörig Svenska Boxningsförbundet är vi skyldiga att följa det tillstånd som förbundet träffat med Kampsportsdelegationen i Örebro. Vi måste således övervaka att brott inte förekommer mot denna lag, dvs att tränings- eller uppvisningsmatcher i kampsport som tillåter deltagarna att med slag, sparkar eller annat våld avsiktligt träffa motståndarens huvud (kampsportsmatch).

Vi är skyldiga att tillse att ekonomisk brottslighet inte förekommer, dvs att exempelvis personer tar betalt för träning utan att redovisa intäkterna för klubben eller skatta. Klubben har för detta ändamål beviljats F-skatt.

Övervakningen handlar även om bevakning av medlemmarnas säkerhet så att dessa inte skadas eller - om inte samtycke finns - misshandlas (vilket som bekant är brottsligt).

Laglig grund för övervakningen enligt IMY finns således. 

Beslut om övervakning fattades vid Narva BK:s styrelsemöte den 27 maj 2021.


Narva BK:s uppgift är att fylla en social funktion och bedriva tävlingsverksamhet. Vi drivs av föreställningen att de bästa boxarna har en grundtrygghet vilken bottnar i kunskapen om den egna förmågan att försvara sig. Med sådan kunskap saknas behov av att på gata eller i krogkö bevisa för andra "vad man går för". Hela Narvas historia är en kamp mot våld. En kamp för den svages rätt och den starkes ansvar


Telefon: 070-3778191

Bankgiro: 5590-0153

Swish: 1233440518

Kortsystem: Zettle

Reg. nummer: 802406-2153

Erlagda avgifter återbetalas ej

Innehar F-skatt


 


 

 

 

 

 

Postadress:
Narva BK - Boxning
Frejgatan 32 A
11326 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0703778191
E-post: This is a mailto link